Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Läkemedel mot prostatacancer i ny studie om covid-19

  [2020-07-16] Svenska forskare ska i en ny studie undersöka om ett läkemedel som används vid prostatacancer även kan användas för att behandla patienter med covid-19. Förhoppningen är att läkemedlet, som bland annat påverkar ett enzym som är viktigt vid både prostatacancer och coronainfektion, ska korta sjukdomsförloppet och minska behovet av intensivvård.

 • Bättre höftprotesoperationer när läkaren opererar ofta

  [2020-07-14] Ju högre andel förstagångoperationer för höftprotes en läkare genomför per år desto bättre blir resultaten, visar en avhandling vid Göteborgs universitet. Däremot gör det ingen större skillnad för patienten om opererande läkare är färdig specialist inom ortopedi, eller ST-läkare under utbildning till ortopedspecialist.

 • Nationell studie om covid-19 och graviditet

  [2020-05-28] Hur påverkas graviditet och fosterutveckling av covid-19, och vad händer med hälsan hos mamma och barn efter förlossningen? Det är frågor som står i fokus för en nationell studie som nu inleds i Göteborg. En majoritet av landets förlossningskliniker omfattas.

 • Utlysning - stipendium för utbildning på grundnivå (GU 2020/1533)

  [2020-05-25] Avdelningen för pediatrik, institutionen för kliniska vetenskaper, utlyser härmed ett stipendium på grundnivå inom translationell barncancerforskning med inriktning på cirkulerande DNA i urin hos barn med leukemi.

 • Utlysning - stipendium för utbildning på grundnivå ( dnr GU 2020/1532)

  [2020-05-25] Avdelningen för pediatrik, institutionen för kliniska vetenskaper, utlyser härmed ett stipendium på grundnivå inom translationell barncancerforskning med inriktning på cirkulerande DNA i blod och benmärg hos barn med leukemi.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2015-12-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?