Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Publikationer media


Näskortisonspray hjälper snarkande barn

 En ny studie visar att barn som snarkar kan bli hjälpta av näskortisonspray istället för operation.

- Det är en enkel behandling, den har inga biverkningar, så den tolereras väl sen har man ju alltid möjlighet att operera senare om näskortisonsprayet inte räcker men vi har ju sett att i många fall blir barnen helt bra och behöver ingen operation speciellt dom som inte har grava symptom från början, säger Gunnhildur Gudnadottir, överläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och forskare vid institutionen för kliniska vetenskaper

Läs och lyssna på Carin Holmbergs reportage på Sveriges Radio 4 juni
 


Få söker hjälp när barnen snarkar

Fem procent av alla svenska barn snarkar regelbundet. Något som kan leda till besvär med koncentration och inlärning. Men få föräldrar söker hjälp.

Vårdenhetsöverläkare Gunnhildur Gudnadottir, doktorand vid Sahlgrenska akademin, intervjuas i TV4 nyheter kring sin kommande avhandling. Lyssna på inslaget i TV4 26/2 . Hon finnas också med i Malou von Sivers "Efter tio i Tv4 den 29/2  "Snarkning hos barn orsakar koncentrationssvårigheter och lidande i vardagen. "Ny forskning från Sahlgrenska Akademin visar att barn som snarkar så att de får andningsuppehåll kan få stora problem. Sebastians son Nils 4 år, var ständigt trött, arg, började kissa på sig och gick inte upp i vikt, fram till han fick en halsoperation och livet vände."
/ Läs också i AkademiLiv


Webben enkel väg till fortutbildning

Att använda webben som redskap för utbildning och seminarier blir allt vanligare. Johan Hellgren överläkare och universitetlektor vid avdelningen för ÖHN på GU har blivit intervjuad i DagensMedicin 150226.
Läs artikeln i Dagens Medicin


"Att hålla möten via nätet är inte nytt. Men som verktyg för fortbildning av läkare är det ett outnyttjat verktyg, tycker Jonatan Salzer. Han får medhåll från Johan Hellgren, ordförande för öron-, näs- och halsläkarna i Svensk förening för otorhino­laryngo­logi, huvud- och halskirurgi."

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2017-06-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?