Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Publikationer vetenskapliga

Till publikationslistan för Öron-, näs- och halsavdelningen
 


Läkartidningen publicerar - ABC vid praktisk handläggning av näsblödning


"Näsblödning, eller epistaxis,drabbar nästan alla någon gång i livet. Redan Hippokrates beskrev hur man kan stoppa näsblödningar [1]. De flesta fall av näsblödning är okomplicerade, men hos ca 6 procent av dem som
blöder näsblod behöver sjukvården hjälpa till för att stoppa blödningen [2]. Därför är det viktigt att alla inom vården har god kännedom om hur man praktiskt handlägger vanliga typer av näsblödning."

Läs hela artikel med bilder i Läkartidningen 2016 Volym 113

Texten författade av; Ulrika KE Svensson,ST-läkare och Johan Hellgren,docent, överläkare båda på öron-, näs- och halskliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset, samt Göteborgs Universitet

Vinnare i Läkartidningen för artikeln om ABC vid näsblödning

VINNARE: Nu är Läkartidningens vinnare av Årets artikel 2016 i sex olika kategorier utsedda. Vinnaren i  Medicinens ABC/artikel av yngre skribent är Ulrika KE Svensson och Johan Hellgren vid avdelningen för öron- näs- och hals. Detta för deras artikel "ABC om Praktisk handläggning av näsblödning". Ett stort grattis!

Läs artikeln i Läkartidningen här nr 8/2016


Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2016-02-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?