Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Publikationer vetenskapliga

Till publikationslistan för Öron-, näs- och halsavdelningen
 


Läkartidningen publicerar - ABC vid praktisk handläggning av näsblödning


"Näsblödning, eller epistaxis,drabbar nästan alla någon gång i livet. Redan Hippokrates beskrev hur man kan stoppa näsblödningar [1]. De flesta fall av näsblödning är okomplicerade, men hos ca 6 procent av dem som
blöder näsblod behöver sjukvården hjälpa till för att stoppa blödningen [2]. Därför är det viktigt att alla inom vården har god kännedom om hur man praktiskt handlägger vanliga typer av näsblödning."

Läs hela artikel med bilder i Läkartidningen 2016 Volym 113

Texten författade av; Ulrika KE Svensson,ST-läkare och Johan Hellgren,docent, överläkare båda på öron-, näs- och halskliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset, samt Göteborgs Universitet

Vinnare i Läkartidningen för artikeln om ABC vid näsblödning

VINNARE: Nu är Läkartidningens vinnare av Årets artikel 2016 i sex olika kategorier utsedda. Vinnaren i  Medicinens ABC/artikel av yngre skribent är Ulrika KE Svensson och Johan Hellgren vid avdelningen för öron- näs- och hals. Detta för deras artikel "ABC om Praktisk handläggning av näsblödning". Ett stort grattis!

Läs artikeln i Läkartidningen här nr 8/2016


Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2016-02-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ent.gu.se/forskning/publikationer-vetenskapliga/
Utskriftsdatum: 2018-02-23