Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Avdelningen ansvarar för vissa delar av olika grundutbilningar vid Sahlgrenska akademin. Nedan kan du se vilka.

 

 • SK-kurser
  Basal kirurgisk teknik för ÖNH - Benign mjukdelskirurgi och hudförändringar
  Målgrupp: ST-läkare inom ÖNH under den tidiga delen av specialistutbildningen för att ge en introduktion till basal kirurgisk teknik inom ÖNH.
  Innehåll: Kursen varvar teori och praktiska övningar i kirurgisk hantering av hud och hudförändringar samt teoretisk och kirurgisk handläggning av godartade mjukdelsförändringar som halscystor och glandula submandibularis.
  När: kursen har hållits tre gånger. Nästa kurstillfälle kommer anges det här.
  Kursansvariga: docent Eva Hammerlid och specialistläkare Malin Berg från ÖNH-kliniken SU
  KontaktpersonDocent Eva Hammerlid
  e-post: eva.hammerlid@orlss.gu.se

  Den svåra luftvägen inom ÖNH 3-dagarskurs
  ÖNH-kliniken och Avdelningen för ÖNH-sjukdomar Institutionen för Kliniska Vetenskaper, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg
  Målgrupp: riktar sig till öron-, näs- och halsläkare under ST-utbildning liksom specialistläkare inom öron-, näs- och halssjukdomar som möter och handlägger barn och vuxna med akuta övre luftvägshinder och patienter med stenoser i hypofarynx, larynx och trakea.
  Innehåll:  ligger främst i det för ÖNH-läkaren akuta omhändertagandet av patienter med övre luftvägshinder. Kursen innehåller såväl praktiska moment som föreläsningar med fallpresentationer. En halvdag är vi på simulatorcentrum, där ni kommer att få träna på akuta patientsituationer och den andra halvan den dagen tränar vi trakeotomier på grislarynx-trakea. Var och en av er skall ta med ett patientfall med luftvägsproblem du själv haft eller som ni har haft på din klinik som vi kan diskutera.
  När: Nästa kurstillfälle kommer anges här
  Kontaktperson:Docent Hasse Ejnell
  e-post: hasse.ejnell@vgregion.se
Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2018-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?